Е-книгите на ЕГМОНТ се предлагат в Apple Books (iBooks Store), biblio.bg и helikon.bg.

Тук ще откриете всички книги, за които е налична версия в електронен формат. Препратките към съответните платформи, откъдето могат да бъдат закупени, ще откриете на страниците на съответните издания. Повече информация за електронните книги ви очаква в долната част на тази страница.

Ново!
17,99 лв.
Ново!
22,99 лв.
Ново!
17,99 лв.
21,99 лв.
17,99 лв.
17,99 лв.
22,99 лв.
26,99 лв.
12,99 лв.
17,99 лв.
17,99 лв.
17,99 лв.

Какво е е-книга

Е-книгата е литературно произведение в електронен формат. Освен текст то може да съдържа още изображения, видео, звук и връзки към външни ресурси.

Как се четат е-книги

Е-книгите могат да бъдат четени на настолен компютър, лаптоп, електронен четец (преносимо устройство за визуализация на книги в електронен формат), таблет или смартфон. Независимо от вида на устройството, преди да започнете да четете електронни книги със защита на интелектуалната собственост, ще трябва да се регистрира в някоя от системите, които поддържат такава защита. Устройствата на Apple (iPad, iPhone и iPod Touch) са с вградена поддръжка, а устройствата за четене, ползващи софтуер на Adobe, получават Adobe ID след регистрация в Adobe.com.

Предимства на е-книгите

Сложете библиотеката си в джоба или чантата

Всичките ви книги могат да се съберат в устройството за четене – настолен компютър, лаптоп, електронен четец, таблет или смартфон. Те не отнемат много от дисковото пространство, размерът на книга в EPUB формат е от порядъка на 1-2 MB. Онлайн бекъп-а също не заема особено пространство, но гарантира, че няма да загубите достъпа до книгите си. Може да вземете със себе си цялата си библиотека, където и да отидете. Това е изключително удобно за хората, които пътуват често и четат повече.

Следващата книга е на един клик разстояние

Купите ли е-книга, я получавате на момента без такси за доставка или чакане. Докато поръчате ли онлайн традиционна книга, ще трябва да чакате да пристигне, преди четенето да започне. При това е-книгите са по-евтини от тези с книжно тяло. Имайте обаче предвид, че, ако не разполагате с устройство за четене, ще трябва да инвестирате известна сума за закупуването му.

Удобства при употреба

Е-книгите във формат EPUB позволяват промени в големината на буквите и фона. Когато очите ви се изморят от дълго четене на книжно тяло, нямате друг избор освен да спрете да четете. С е-книга може просто да промените шрифта и да продължите. Ако обичате да четете в леглото, е-книгата е чудесен вариант за вас, тъй като голяма част от четците се предлагат с вградени светлини. Искате да прескочите до интересен пасаж? Няма проблем – вградената търсачка ви позволява лесно да прескачате между различни глави. Много от четците и програмите за четене на електронни книги позволяват добавянето на бележки.